Funktioner HF-väggsågar


         
         

Tillförlitlig 400 Hz teknik

 

Pentruders automatiska matningsreglering

 

Steglöst variabel spindelhastighet

Vi har valt att arbeta med 400 Hz som vår basfrekvens. Detta ger en mycket pålitlig motor, lagren kommer att leva längre och det finns inget behov av frekvent underhåll.   Tack vare Pentruders exklusiva automatiska matningsreglering kommer HF-maskinerna alltid att utnyttja hela motorns effekt och håltagningen går mjukt och smidigt utan oönskade avbrott.   Steglöst spindelvarvtal i varje växel för alla HF-väggsågar. Detta varieras elektroniskt med potentiometern.
 
         
              

Flerstegsväxelllåda för högsta vridmoment

 

Dubbelt kylsystem för HF-motorn

 

Slirkoppling skyddar HF-motorn

Oberoende av vilken storlek på klinga som används, ger den 2-växlade respektive 4-växlade växellådan i Pentruder väggsågarna ett anmärk-ningsvärt högt vridmoment vid alla spindelvarvtal.   Det dubbla kylsystemet för HF-motorn ger kontinuerligt tillförlitlig kraft och hög verkningsgrad.   HF-motorn har en slirkoppling för skydd av transmissionen om sågklingan kör fast.
         
             

Slirkoppling skyddar transmissionen för armrotationen

 

Höghastighetsväxellåda för HF-motorn

 

Effektiv vatteförsörjning till sågklingan

Sågarmstransmissionen skyddas av en slirkoppling med flera lameller om en klinga skulle blockeras. Operatören kan bara backa tillbaka ur snittet och starta igen.   Oljesmord hastighetsreducerande växellåda med precisionsslipade snedskurna kugghjul   Effektiv vattenförsörjning till sågklingan genom klingflänsen, även för slät-
sågning.
         
           

Styrrullarnas placering ger optimal kraftöverföring

 

Rullar med låg förslitning

 

Matningsmotorerna är skyddade i chassit

Styrrullarna på såghuvudet är placerade ovanför varandra i samma plan som sågsnittet. Detta för att ge högsta säkerhet, stabilitet och precision i sågningen.   Koniska självrengörande rullar med låg förslitning för optimal styrning på rälsen och kontroll av såghuvudet.
 
  Matningsmotorerna är skyddade i chassit. Inga elektriska detaljer förutom kontakterna är exponerade för smuts.
         
          

Snabbkoppling för att ta av och sätta på HF-motorn

 

Flexibelt rälssystem

 

Snabbkoppling för sågklingan

Högfrekvensmotorn monteras snabbt på såghuvudet med en enkel och tillförlitlig snabbkoppling. Två spännskruvar håller HF-motorn säkert på plats medan maskinen arbetar.   Flexibelt rälssystem sparar mycket tid vid etablering av sågen.    Vår patenterade snabbkoppling för klingan är en extremt värdefull och säker finess. Sågklingan kan alltid monteras på såghuvudet även efter att sågen monterats.
         
          

Högkvalitativa material

       

 

Lättviktssåghuvud byggt av detaljer av flygplansaluminium som frästs ur solida ämnen. Inga gjutningar används